Logo Koerse Kwaremont Kaffee

Fietsroutes in de omgeving

Colmschate biedt prima mogelijkheden voor zowel de sportieve als recreatieve fietser. Als startpunt voor wandel en fietsroutes door Salland serveert ’t Hof van Colmschate goede lunch en diner-mogelijkheden maar voor een lekker biertje of kopje koffie bent u ook aan het goede adres. In samenwerking met Route.nl zijn er een tweetal fietsroutes uitgezet waarbij ’t Hof van Colmschate het verbindingspunt en tevens eindpunt is tussen fietsroutes richting Holten en verschillende mountainbike routes.

Speel na uw fietstocht een potje biljart of gooi een pijltje op het dartbord, terwijl u op een lekkere maaltijd wacht en de elektrische fiets gratis oplaadt. Uitrusten in de zon op het terras met een heerlijk drankje is ook een mooie afsluiting.

Reserveren

0570 651300

Fietsroute: Deventer en de Gorsselse Heide

Deze fietsroute begint aan de rand van Deventer, één van de oudste steden van Nederland. Je vindt er het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van ons land. Gorssel, de volgende plaats op de route, staat in scherp contrast met de stadse ambiance van Deventer. Ten zuidoosten van Gorssel vind je de Gorsselse Heide. Vroeger lager hier uitgestrekte heidevelden, maar door de jaren heen is er ook een bosgebied ontstaan.

Molen De Leeuw is een leuke bezienswaardigheid in het dorp Bathmen. De korenmolen dateert uit 1856. In de jaren dertig van de twintigste eeuw werd de molen bijna gesloopt, maar in de 1942 werd de molen toch weer opgeknapt. In het bijbehorende winkeltje kun je ambachtelijke producten kopen.

De fietsroute eindigt bij Tapperij/ Eethuis ’t Hof van Colmschate, een gezellig authentiek bruin café waar heerlijk kan worden genoten van een vers getapt biertje.

Fietsroute: De landelijke omgeving van Deventer

Het dorp Colmschate vormt het opstappunt van deze fietsroute. Vanuit hier fiets je naar het centrum van Deventer. Deze Hanzestad is een van de oudste steden in Nederland. Terwijl je over de Singel fietst, zie je veel fraaie monumentale panden. Rechts ligt het prachtige, door Leonard Springer ontworpen Rijsterborgherpark dat eind negentiende eeuw aangelegd werd. Aan de overkant van de IJssel kom je langs Huize Hunderen.

In het gezellige Twello kun je o.a. de vijftiende-eeuwse dorpskerk bewonderen. In het dorpje Posterenk passeer je de Wilpermolen: een korenmolen uit 1736. Vervolgens fiets je door de Wilpse Klei: een uitgestrekt uiterwaardengebied waar nog oude boerderijen op terpen staan.

Met een pontje steek je de rivier over, waarna je via Gorssel terug rijdt naar Tapperij/ Eethuis ’t Hof van Colmschate.

Wielercafé ’t Hof van Colmschate

Koers mag je per definitie nooit alleen kijken. Vandaar dat je terecht kan in de Kwaremont wielercafé’s. Een Kwaremont wielercafé staat immers voor 2 zaken: koers en ambiance.
Gun daarom je luie zetel ook eens extra wat rust en ga met al je vrienden de koers in het café volgen. Er hangt een groter scherm dan thuis en je hebt er Kwaremont op vat, altijd vers en verfrissend! Bovendien is er steeds ambiance en vallen er mooie prijzen te winnen. In een decor dat koers ademt voelt het alsof je zelf langs het parcours staat…

Dé ideale omgeving om met je vrienden de foute vlucht of ploegtactiek te analyseren tussen pot en pint. Wat wil je als gepassioneerd wielerliefhebber nog meer? Kom zeker in het wielercafé ’t Hof van Colmschate langs als je zot bent van de koers!